Цветанов: В БСП има 1 атлантик. А някой отвори ли тъмнината около президента?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6825340 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов СНИМКИ: Румяна Тонева

Защо се забави купуването на военните самолети? F-16 е на въоръжение в почти всички страни. Там никой не говори за Грипен.

Това зави лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание.

Мустафа Карадайъ показа и на КСНС истинска евроатлантическа ориентация, за разлика от БСП, продължи той да громи червените.

"Кой ще отвори тъмнината за финансирането на предизборната кампания на президента Радев? Разбира се, и държавата трябва да проверява. Аз не ги виня, но от позициите, които заемат, всеки може да направи този извод. Подкрепят ли СЕТА и санкциите на Русия? Не да бъдем на Изток, а с ЕС и НАТО. Албания и Македония са също евроатлантически ориентирани." Това каза още Цветанов, запитан за заканата на лидера на БСП Корнелия Нинова да го съди заради внушения.

Кристиан Вигенин е единственият евроатлантик в БСП, където иначе работят срещу авторитета на България с фалшиви новини.

Това установи по-рано от парламентарната трибуна Цветанов по време на изслушването на министъра по европейското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Шенген, еврозоната и запазването на кохезионната политика - това са акцентите, по които продължава да работи ГЕРБ.

Опозицията е конструктивна - скандалите не тръгват от нас, а от средите на управляващите, установи зам.-шефът на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. И похвали международните изяви на управляващите. Успешното председателство обаче нямало смисъл само по себе си, само като имидж, а трябвало да се остойности в напредък по конкретни важни за страната ни теми. Докато в ДПС не усещали България да поставя акцент на тези, свързани с националния интерес - защитата на земеделските производители, Шенген, влизането в чакалнята на еврозоната, конкурентноспособността, малките и средните предприятия.