27 портрета за 27-ия рожден ден на “24 часа” в Народния театър от днес (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6829707 www.24chasa.bg
Иля Велчев представи книгата си. Снимки: Десислава Кулелиева и Румяна Тонева

Писателят Иля Велчев представи своя документален роман от близо 600 страници “Биографични снимки” в народния театър. Пак там бе разположена и изложбата "27 портрета за 27-ия рожден ден на "24 часа". Откриването свърши преди минути.

"Неслучайно тези 27 снимки на известни български актьори, писатели и интелектуалци стоят прекрасно в това пространство. Те се показват по повод 27-годишнината на вестник "24 часа", но заедно с това много от тях са герои на биографичния роман на Иля Велчев, издаден от ИК “Труд”. Това заяви управителят на Медийна група България Венелина Гочева.

"Тази книга е лишен от омраза, заради доброто в нея, когато човек умее да приеме лошите неща, които са му се случили. Да разкаже за поета и властта, за размисъла и надеждата. Това прави книгата на Иля Велчев толкова истинска", добави тя.

Г-жа Гочева лично се нае да води премиерата на книгата "Биографични снимки". Тя представи актьора и певец Даниел Цочев, който изпълни емблематичната песен на Емил Димитров "Ако си дал", по текст на Иля Велчев. В този момент букет му поднесе вицепрезидентката Илияна Йотова и шефът на КНСБ Пламен Димитров. Песента е позната като химн на хората. В представянето на романа се включи и актьорът Юрий Ангелов.

Сред прекрасните черно-бели портрети на репортерите на редакцията прозвучаха редове от романа на Иля Велчев, прочетени лично с неповторимия глас на акт Мариус Донкин, директор на Народния театър.

Николай Свинаров, Янаки Стоилов, Васил Стефанов, компзиторът Митко Щерев, политикът Захари Захариев, режисьорът Георги Стоянов, операторът проф. Венец Димитров, актьорът Васил Стойчев, председателят на Съюза на артистите Иван Павлов, режисьорката Мая Вапцарова, ексдепутатите Иво Атанасов и Борислав Великов също бяха част от гостите.

Иля Велчев каза: "Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят със своята доброта."

Днес е международният ден на книгата и е хубаво, че тази книга се появи точно днес.

Между кориците на романа Велчев разказва своя живот от раждането си до днешни дни, като страниците включват много снимки от личния архив на Иля Велчев.

Фоторепортерите на “24 часа” показаха черно-бели портрети на Валери Петров, Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Кирил Маричков, Васил Найденов, Лили Иванова, Георги Калоянчев. Фотографиите са общо 27 - толкова са и годините, които празнува “24 часа”. 

Снимките са черно-бели и са с внушителния размер 100 на 70 см.

Портретите са на именити български личности от театралната, филмовата и музикалната сцена. Сред тях са още Владо Пенев, Татяна Лолова, Любомир Левчев, Йордан Радичков, Георги Мамалев, Калин Врачански, Петър Попйорданов-Чочо, Райна Кабаиванска, Джоко Росич, Деян Донков, Велко Кънев, Тодор Колев, Невена Коканова, Никола Анастасов, Цветана Манева, Теодора Духовникова и Иван Иванов. Някои от популярните лица като Владо Пенев и Георги Мамалев ще присъстават на откриването на изложбата. Снимките са дело на фоторепортерите на “24 часа”: Николай Литов, Десислава Кулелиева, Румяна Тонева, Йордан Симеонов, Андрей Белоконски, Парсех Шубаралян и Надежда Чипева. Всички 27 личности са приятели на медията и портретите им символизират 27-те години, които вестникът навърши на 18 април.

Актьорът Даниел Цочев изпълни песента на Емил Димитров "Ако си дал" по тескт на Иля Велчев. Видео: Десислава Кулелиева

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.