Българите пазят в банките рекордни 48 милиарда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6833520 www.24chasa.bg

Депозитите на домакинствата вече са над 48 млрд. лв. Това показва статистиката на БНБ за март 2018 г. Увеличението спрямо същия месец на 2017 г. е с 5,5%.

Заемите на домакинствата достигат 19,9 млрд. лв., като спрямо същия период на 2017 г. се повишават с 6,3%.

Жилищните кредити нарастват с 9,1% на годишна база и достигат 9,6 млрд. лв. Потребителските заеми нарастват с 7,2% спрямо март 2017 г. и са 7,9 млрд. лв.

С 31,1% намаляват депозитите на финансовите предприятия на годишна база, като в края на март са достигнали 2,652 млрд. лв.

В края на март депозитите на нефинансовите предприятия отчитат ръст от 13% спрямо същия период на 2017 г. и достигат 21,6 млрд. лв. Общият размер на депозитите на неправителствения сектор е 72,3 млрд. лв.

В края на март 2018 г. в оборот са 86,1 млрд. лв., а в края на предходния месец са били 85.6 млрд. лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"