Спецсъдът се мести в Бургас за делото за атентата в Сарафово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6835779 www.24chasa.bg

Състав на спецсъда, който разглежда делото за терористичния акт през 2012 г. на летище Сарафово, ще проведе изнесени заседания в Бургас.

На 16 и 17 май петчленният състав от София ще е в Съдебната палата в Бургас, тъй като голяма част от свидетелите, които предстои да бъдат разпитани, са от Бургас, Поморие и Несебър.

Повечето от тях, въпреки че са с надлежно връчени призовки, не идват в София най-вече заради дългото разстояние.

Днес бе разпитан мъж, който работил във фирма за коли под наем на летището в Бургас. Той разказа пред съда, че чул страшен звук, а по-късно видял и горящ автобус. Офисът му се е намирал на метри от бомбата, която избухна на 18 юли 2012 г. Тя бе сложена в багажното отделение на рейс от атентатор камикадзе. 

В трагедията загинаха 5 израелски граждани и българският шофьор Мустафа Кьосов. 

Делото се води задочно срещу ливанците Ел Хадж Хасан, с канадско гражданство, и Мелиад Фарах, с австралийски паспорт. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.