Мирослав Ненков: Схемаджиите с "болница в болницата" имат шапка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6838943 www.24chasa.bg

"Самозабравили се схемаджии правят болници в болниците, защото не са срещали съпротива през годините. Правят го по хамалски начин." Това заяви пред Нова телевизия бившият здравен министър Мирослав Ненков по темата с облагодетелстването на частници за сметка на здравните осигуровки.

"Лекарите не са измамници, а схемаджиите. Има шепичка лекари измамници. Схемаджиите са с голямо влияние. Не знам къде е шапката им, но я има", добави той.

"Трябва да отбележим достойното поведение на директорите на болниците в Русе и Видин, които удържаха на натиска. Само те си знаят какво им е струвало това в личен план, защото насреща имат много безскруполни, безкомпромисни хора", каза още Мирослав Ненков.

Той даде и конкретен пример за схемата "болница в болницата": "Сключват договор, че примерно: Ползваме втория етаж на болничното заведение, ползваме апаратурата и цялото обзавеждане на болницата, като плащаме наем от 74 лева. Болницата пере чаршафите и осигурява консумативите, а всички пациенти се преглеждат в болницата в болницата."