Режат фондовете за земеделие и структурно слаби региони

https://www.24chasa.bg/novini/article/6842613 www.24chasa.bg

Германия ще трябва да плаща между 11 и 12 милиарда евро годишно повече в европейския бюджет, за да компенсира излизането на Великобритания от ЕС и да финансира новите задачи пред общността. Това съобщи еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер преди представянето на проектобюджета за следващия седемгодишен период днес.

Поне 4 милиарда повече трябва да плаща Германия, за да се компенсира липсата на британската вноска. Другите страни-членки също ще трябва да увеличат своите. Германия ще даде и около 8 милиарда евро годишно повече, за да се финансира новата гранична защита на ЕС и да се покрие инфлацията. Освен за гранична защита според Йотингер трябва да се увеличат средствата и за военна отбрана, научни изследвания и младежките програми Еразъм. Всички останали пера ще бъдат сериозно съкратени, като например помощта за селското стопанство и структурно слабите региони. Преговорите по новия бюджет се очаква да продължат месеци. Германия вече обяви готовност да даде повече, но само при условие, че вноските отиват за проекти, важни за общото бъдеще.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.