Най-доброто място за студенти е Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6857238 www.24chasa.bg
СНИМКА: PIXABAY

Британската столица изненадващо оглави класацията за най-предпочитано от студентите място. Проучване на компанията QS, която изследва университетите и условията за получаване на висше образование по света, показа, че Лондон дава най-големи възможности.

В анкетата са участвали 50 000 студенти от цял свят, като целта е да се установи кои са най-привлекателните градове за следване. Проучени са фактори като колко добри университета има в дадено населено място, какъв е пазарът на труда, културното разнообразие и качеството на живот. По всички тях с изключение на скъпотията Лондон е на първо място.

Британската столица предлага най-много висши учебни заведения на световно ниво. Сред тях са Импириъл колидж, Юнивърсити колидж - Лондон, Лондонският икономически институт и Кингс колидж. Студентите освен това имат достъп до много музеи, театри и културни забележителности. Водещо е, че след това могат лесно и да си намерят работа.

Тъй като градът има голямо етническо разнообразие, чуждите студенти споделят, че не се чувстват самотни и изолирани. Но повечето признават, че в британската столица е много скъпо и едва се справят със студентските си бюджети.

Предишни години Париж и Монреал бяха посочвани като най-добри градове за следване. Сега френската столица е на пето място, а канадският град е четвърти. Втора позиция държи Токио, трети е Мелбърн. В първата десетка няма нито един американски град. Бостън е на 14-о място, а Ню Йорк - на 18-о. Мюнхен и Берлин са на шеста и седма позиция, следвани от Цюрих, Сидни и Сеул. На последното 30-о място в класацията е Прага.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кола пропадна в дупка на булевард близо до столичен мол, видя "България Днес"! Злощастният собственик бе принуден да изостави луксозното си возило, тъй като не успя сам да го измъкне от калния

Впечатлява международно жури с агнешки котлети с пюре от грах и земна ябълка 16-годишно момче е най-добрият млад кулинар у нас. Единадесетокласникът Ивайло Гасеров учи в професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново, а преди седмици грабна почетно първо място на международен кулинарен конкурс с рецепта за агнешки

С бодра крачка и жизнен дух масажистът Христо Запрянов, по-познат като Доцента, обикаля мразовитите улици в столицата, видя "България Днес". 75-годишният личен масажист на Христо Стоичков, а и на целия национален футболен отбор не се притеснява от минусовите температури и чевръсто гони ангажиментите си, нарамил спортен сак.