Втора група спасители тръгва към Шиша Пангма в търсене на Боян Петров (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6861115 www.24chasa.bg
Боян Петров СНИМКА: Фейсбук

Търсенето на Боян Петров по земя в Хималаите продължава и в понеделник. Очаква се втора група спасители, които са прекарали нощта срещу понеделник в лагер 3 под Шиша Пангма, да се отправят към върха, предаде Нова тв.

Друга група вече мина по същото трасе, но откри само предмети от стари експедициии и продължи нагоре.

Според координатори на спасителната акция има хора по целия маршрут.

А хеликоптерите са в готовност да излетят при сигнал от страна на спасителите. Въпреки че разрешителното за извършване на полети изтече в неделя, организаторите смятат, че удължаването му няма да бъде проблем.

"И двете групи шерпи днес ще се приберат към лагер 2. По набелязани от нас точки, издирването на Боян ще продължи между лагер 2 и 3", обясни Деян Петков координатор на спасителната експедиция.

Все още не е ясно къде точно около лагер 3 е открит вчера инсулина на Боян Петров - дали по пътя към върха или не.

"По такива високи върхове последните метри има сериозни навявания и образуване на козирки. Изкачващите се преценяват дали да продължат към върха или да се върнат", обясни Петков защо вчера шерпите се върнаха на 10 метра от върха. Той посочи, че и самият Боян при изкачване на един от върховете се е върнал 20 м преди достигането му, именно заради лошо време и условия.

"Хеликоптерите имат разрешение за летене и днес, но трябва да се прецени дали има смисъл", допълни Деян Петков

В неделя жената на Боян Петров - Радослава Ненова, призова издирването да приключи, но въпреки това наземните екипи продължиха към върха.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи