Подписаха договора за възстановяването на столичния Западен парк с 8,5 млн. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6861787 www.24chasa.bg
Николай Нанков, Деница Николова и Йорданка Фандъкова подписаха договора. Снимки пресцентър на регионалното министрество.

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОП "Региони в растеж" /ОПРР/ Деница Николова и кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова подписаха договора за възстановяване на представителната част на Западния парк с 9,5 млн. лева. Церемонията се състоя в Министерството на регионалното развитие.

Проектът "Възстановяване на Западен парк - Представителна част, град София" се финансира от Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. и включва обновяване на настилки, парково обзавеждане и изграждане на детски площадки, ще се възстановят водните площи и водните ефекти, предава БТА.

Сериозно залегнало е и видеонаблюдението. Западния парк е разположен на 530 дка. Сериозна реконструкция, според Фандъкова, ще има на алейната мрежа. В проекта е включено и отварянето на вход към парка откъм район "Люлин". Има готовност до седмици работата може да започне. Срокът за завършването е 10 месеца. Ще има специално изградени велоалеи в Западния парк, като веломаршрута ще е свързан с градските велоалеи, посочи още кметът Фандъкова. Тя допълни, че се предвижда обособяване на специални алеи за велосипедисти и в другите паркове, като ще има и алеи, които ще са забранени за колела, освен това ще се предложи на Столичния общински съвет да се завишат и глобите за нарушения на велосипедисти.

Министър Нанков отбеляза възстановяването на парка като важните "зелени" проекти на Столична община. То посочи, че предстои подписването на договорите за образователната инфраструктура на столицата. Столична община е основен бенефициент на програмите, ръководени от МРРБ с над 250 млн. лв., посочи той. Министърът каза, че по ОПРР има договорени над 73 процента от общия ресурс, който е малко над 3 млрд. лв. Верифицирани са около осем процента от разплатените средства и са сертифицирани седем проекта. Същевременно е отключен целият ресурс на програмата, обясни Нанков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.