Без жертви, но с много материални щети в Плевенско след градушката вчера

https://www.24chasa.bg/novini/article/6864898 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Без жертви, но с много материални щети - такава е ситуацията в област Плевен след природната стихия вчера, съобщи областният управител на Плевен Мирослав Петров, цитиран от БТА.

Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покривни конструкции на територията на област Плевен, на които са реагирали полиция и пожарна към този момент. Обявено беше частично бедствено положение в Плевен и още три села - Гривица, Ясен и Опанец. Заради изкоренени дървета и счупени клони временно непроходим бе пътя Искър Долни Дъбник, който вече е отворен за движение, уточни областният управител. Мобилни екипи и в момента работят в най-тежко засегнатите от природната стихия населени места.

Ураганният вятър и градушката, разразили се в Плевен и на територията на областта са предизвикали много материални щети.

Веднага след природното бедствие областният управител е обходил населените места, които според сателитните снимки са засегнати от стихията. Той е бил в контакт с кметовете и институциите, за да се постигне добра координация и да се реагира максимално бързо на подаваните сигнали.

Областният управител поясни, че при тежката ситуация няма бедстващи хора. Тепърва предстои описване на щетите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.