Отмяна на антируските санкции предвижда вероятното бъдещо правителство на Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6867105 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Незабавна отмяна на антируските санкции предвижда между другото програмата на очакваното в Италия коалиционно правителство с участието на Движение 5 звезди и Лигатаq пише днес италианският в. "Кориере дела сера", цитиран от ТАСС.

Двете партии, преговарящи за съставяне на правителство, са постигнали споразумение за "правителствен договор" от над 20 точки. Някои предстои да бъдат уточнени, по-специално засягащите стратегията в отношенията с ЕС и евентуалното преразглеждане на италианските ангажименти в общността, посочва изданието, предаде БТА.

В последния вариант на текста вече не се споменава за възможно напускане на еврозоната. Той не съдържа и искания към ЕЦБ да опрости 250 милиарда евро от външния дълг, стигнал рекордно ниво и надхвърлил 2 трилиона. Тези положения са били включени в предишни проекти за правителствена програма според италиански медии.

Запазва се обаче отмяната на антируските санкции като централна задача на външната политика. "Русия не бива да се разглежда като опасност, а като привилегирован партньор", но при все това "САЩ остават главен съюзник", се казва в текста, цитиран от изданието.

Движението 5 звезди, смятано за антисистемно, и Лигата, с репутация на антиевропейска партия, вече са подложени на натиск заради своите планове, отбелязва ТАСС.

Според в. "Стампа" вчера посланикът на САЩ Луис Айзънбърг е заявил пред Манлио Ди Стефано - отговорник за външната политика в Движението, и пред други поканени в мисията италиански политици и дипломати, че отказът от ограничителни мерки спрямо Русия е грешно решение. По думите на американския дипломат италианската икономика е претърпяла минимални щети от санкциите, а италианският износ за Русия нараства, посочва ТАСС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

И на 74 години голямата Цветана Манева е в завидна форма, видя "България Днес". Играещата ролята на баба Злата в "Скъпи наследници" и на Цвета Андонова в "Под прикритие" актриса използва всеки свободен момент, за да свърши нещо полезно. Със спортни обувки и очила с дебели черни рамки, Манева бързаше за поредната си делова среща.

Рок легендата Милена яхна мощен чопър и оглуши столичнната улица "Раковска", видя "България Днес". Авангардната музикантка както винаги блестеше в класически хеви-метъл стил, окичена с тежки обеци, пиърсинги, дебели гривни и масивни кубинки. Любопитен детайл от визията на Милена бе закичената на раницта й плюшена играча, подмятана от вятъра,

Петър Янков е управител на метеорологичния офис на ТВ-МЕТ. Роден е на 7 юли 1961 г. в Пловдив. Завършва Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност ДМетеорологияУ. Има 13-годишен опит като синоптик във Военновъздушните сили. "България Днес" разговаря с него за времето по абитуриентските балове,