Варна домакинства на първия по рода си българо-китайски форум

https://www.24chasa.bg/novini/article/6867280 www.24chasa.bg

Над 50 фирми, клъстери и образователни институции са се регистрирали за участие в първия по рода си българо-китайски форум "Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), който ще се проведе във Варна. Форумът е под егидата на Областния управител на Варна Стоян Пасев.

Сред официалните гости са проф. Ли, директор на Институт "Конфуций" в Бон, Германия и зам.-декан на бизнес училището към Университета по чужди езици и култура в Пекин, и проф. Хуан Маню, ръководител на катедра по търговия в бизнес училището по мениджмънт в Университета по икономика и право, гр. Ухан.

Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет на форума, посочи, че в пленарната сесия на 18 май ще бъдат представени добри практики на сътрудничество между български и китайски фирми. Ирина Белева, генерален консул на България в Шанхай (2011-2015), съучредител и старши съветник в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, икономист, китаист и дипломат, ще обясни как и защо Пловдив се превърна в сърцето, центъра на българо-китайските отношения. Иван Тодоров, председател на УС на "Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай" ще разкаже за "китайската приказка" на родопското село Момчиловци.

Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ ще представи първия по рода си "16+1 Логистичен център и павилион за електронна търговия за селскостопански и други продукти". Владимир Бояджиев, генерален директор на Уолтопия Китай ще говори по темата "Уолтопия: Как България изгражда бъдещето на активната развлекателна индустрия в Китай?"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жорди Гомес вече официално не е футболист на "Левски". Халфът и "сините" се разделиха по взаимно съгласие и той ще продължи кариерата си в "Омония" (Никозия). Испанецът се появи на "Герена" вчера преди тренировката на тима, видя "България Днес". Той влезе в съблекалнята и си взе довиждане със съотборниците си.

Бившият национал Велизар Димитров стана строител! Главният скаут на ЦСКА-София навлиза в бизнеса с недвижими имоти. Димитров е създал фирма за строителство в София, където ще вложи част от парите, спечелени по време на футболната му кариера. Има си и съдружник. Това е шефът на федерацията по снукър Олег Велинов.

Нова телевизия спира предаването на Милен Цветков. Новината бе обявена в прессъобщение за акцентите в есенния тв сезон. Причините не се посочват. В късния часови пояс, на мястото на "Часът на Милен Цветков", телевизията ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали, съобразно предпочитанията на зрителите,