Китай: Ще продължим отварянето към света и ще споделим с него шансовете и резултатите от „Един пояс, един път"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6867365 www.24chasa.bg
Лу Кан

На 16-ти май говорителят на китайското външно министерство Лу Кан заяви, че през последните години инициативата „Един пояс, един път" се превърна от идея в практическо международно сътрудничество, постигнало големи постижения.

Китай ще продължи да разширява отварянето към света и да съдейства за задълбоченото, практическо, стабилно и дългосрочно развитие на „Един пояс, един път", да позволи на света да сподели шанса и резултатите от инициативата, съобщи Радио Китай.

На 15-ти май Китай и Тринидад и Тобаго подписаха Меморандум за разбирателство по насърчаването на „Един пояс, един път".

На редовната си пресконференция Лу Кан заяви, че това е първият документ за сътрудничество по инициативата между правителствата на Китай и карибските страни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята