Лиу Хъ се срещна с Хенри Кисинджър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6867418 www.24chasa.bg
Хенри Кисинджър Снимка: РОЙТЕРС

Лиу Хъ, специален пратеник на китайския председател Си Дзинпин, член на Политбюро на ЦК на ККП, вицепремиер на Китай и представител на Китай за икономическия диалог със САЩ, вчера се срещна с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър и председателя на Сената на американския конгрес Орин Хачин.

По време на срещата с Кисинджър, Лиу Хъ каза, че напоследък под ръководството на китайския председател Си Дзинпин и американския президент Доналд Тръмп, е постигнат голямо напредък в развитието на китайско-американските отношения.

По време на настоящата му визита във Вашингтон, двете държави ще продължат да обменят мнения по търговско-икономическия въпрос, с цел намиране на начини за разрешаване на споровете и за поддържане на здравото развитие на двустранните търговско-икономически връзки.

Американско-китайските отношения са изключително важни са световния мир и просперитет. Двете държави трябва да засилят стратегическия диалог, да разширят общите интереси, да контролират различията и да играят ръководна роля в разрешаване на регионалните и международни проблеми, каза Хенри Кисинджър.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята