Осъдиха пенсионер за фалшива шофьорска книжка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6867807 www.24chasa.bg

Пенсионер получи условна присъда с 3 години изпитателен срок, след като беше засечен от пътна полиция с фалшива шофьорска книжка, направена по гръцки образец. Мъжът призна вината си пред Варненския районен съд и подписа споразумение с прокутрутата в морската столица.

Пенсионерът бил спрян за рутинна проверка преди година - на 15-и май 2017, в Долни Чифлик. На униформените им направило впечатление, че нещо не е наред с документа му, те се усъмнили в холограмния знак и била извършена по-задълбочена проверка. Станало ясно, че гръцката книжка е менте, а впоследствие, назначената по делото съдебно-техническа експертиза установила, че ползваният от подсъдимия документ не е автентичен, не е издаван от компетентните органи на Република Гърция, а самият водач е управлявал моторно превозно средство без изобщо да притежава валидно свидетелство. Пред съда мъжът призна, че е купил фалшивата книжка от неизвестни лица, защото му трябвала, а той така и никога не е карал шофьорски курс. Подсъдимият е неосъждан и от него не може да бъде търсена наказателна отговорност за самото съставяне на фалшивия документ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.