Завърши продажбата на турската медийна група Доган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868262 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Доган, най-голямата медийна група в Турция, е финализирала продажбата си на стойност 919 милиона долара на конкурентния конгломерат Демирьорен, който се възприема като приятелски настроен към правителството, съобщава ДПА.

Продажбата на Доган включва информационна агенция, някои от най-големите вестници в страната, англоезичен всекидневник, телевизия СиЕнЕн-Тюрк, както и спортни и развлекателни издания, предава БТА.

Активите на групата Демирьорен включват газоразпределителна мрежа и търговски център. Групата купи два вестника през последните години, като и за двете издания се смята, че се въздържат от критики към правителството.

Доган успя да запази независимостта си от правителството, въпреки че беше изправена пред засилен натиск в страната, където десетки журналисти се намират зад решетките.

Редица мениджъри и журналисти от Доган напуснаха работа или бяха уволнени след съобщението за продажбата на групата през март.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.