Завърши продажбата на турската медийна група Доган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868262 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Доган, най-голямата медийна група в Турция, е финализирала продажбата си на стойност 919 милиона долара на конкурентния конгломерат Демирьорен, който се възприема като приятелски настроен към правителството, съобщава ДПА.

Продажбата на Доган включва информационна агенция, някои от най-големите вестници в страната, англоезичен всекидневник, телевизия СиЕнЕн-Тюрк, както и спортни и развлекателни издания, предава БТА.

Активите на групата Демирьорен включват газоразпределителна мрежа и търговски център. Групата купи два вестника през последните години, като и за двете издания се смята, че се въздържат от критики към правителството.

Доган успя да запази независимостта си от правителството, въпреки че беше изправена пред засилен натиск в страната, където десетки журналисти се намират зад решетките.

Редица мениджъри и журналисти от Доган напуснаха работа или бяха уволнени след съобщението за продажбата на групата през март.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),