Вижте тестовете и отговорите на миниматурите за IV клас по "Човекът и природата"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868270 www.24chasa.bg
Снимка: Рixabay

С националното външно оценяване за четвъртокласниците по "Човекът и природата" днес завършиха изпитите в четвърти клас, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Тестът е бил с 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и още 3 задачи от отворен тип, на които учениците е трябвало да отговорят сами. Изпитът е продължил един учебен час, а за децата със специални образователни потребности - два учебни часа.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети, да се определи необходимостта от подкрепа, където им е необходима, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни нива - на училищно, на регионално и на национално.

С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за обучение в прогимназиален етап в профилираните гимназии с профил "Математически" и "Природни науки", като тежестта им при балообразуването се определя от конкретното училище.

Тестовете и верните отговори от всичките изпити на четвъртокласниците са публикувани на страницата на Министерството на образованието и науката в раздела "Общо образование"

В понеделник - 21 май, започва външното оценяване за седмокласниците. Същия ден ще се състои и държавният изпит по български език и литература за зрелостниците в 12-и клас.

ВИЖ ТУК ТЕСТОВЕТЕ И ОТГОВОРИТЕ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята