Вижте тестовете и отговорите на миниматурите за IV клас по "Човекът и природата"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868270 www.24chasa.bg
Снимка: Рixabay

С националното външно оценяване за четвъртокласниците по "Човекът и природата" днес завършиха изпитите в четвърти клас, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Тестът е бил с 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и още 3 задачи от отворен тип, на които учениците е трябвало да отговорят сами. Изпитът е продължил един учебен час, а за децата със специални образователни потребности - два учебни часа.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети, да се определи необходимостта от подкрепа, където им е необходима, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни нива - на училищно, на регионално и на национално.

С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за обучение в прогимназиален етап в профилираните гимназии с профил "Математически" и "Природни науки", като тежестта им при балообразуването се определя от конкретното училище.

Тестовете и верните отговори от всичките изпити на четвъртокласниците са публикувани на страницата на Министерството на образованието и науката в раздела "Общо образование"

В понеделник - 21 май, започва външното оценяване за седмокласниците. Същия ден ще се състои и държавният изпит по български език и литература за зрелостниците в 12-и клас.

ВИЖ ТУК ТЕСТОВЕТЕ И ОТГОВОРИТЕ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 20 млн. лева с рекет е искала да прибере разбитата от ГДБОП банда на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Ключова роля в мегаизнудването наред с Очите и подчинените му главорези има и общинският съветник от Несебър Пейко Янков, обявиха от прокуратурата. Самият Янков успя да се укрие по време на полицейската

Денонощни грижи ще получи немощната старица  Немощната баба Василка от самоковското село Ярлово ще бъде настанена в социален дом. Хубавата новина съобщи пред "България Днес" кметът на селото Васил Миленов. "Подготвяме документите тези дни и ще ги изпратим на социалните. Очакваме след това баба Василка да бъде настанена в социален дом,

Спортувам, тичам по 3 км всеки ден "Спортувам, опитвам се да се поддържам във форма". С тези думи Калин Терзийски опроверга слуховете, че не е добре със здравето. Преди дни Кайо качи снимка в социалните мрежи, на която изглежда сериозно отслабнал. Десетки негови почитатели се притесниха относно състоянието му.