Вижте тестовете и отговорите на миниматурите за IV клас по "Човекът и природата"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868270 www.24chasa.bg
Снимка: Рixabay

С националното външно оценяване за четвъртокласниците по "Човекът и природата" днес завършиха изпитите в четвърти клас, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Тестът е бил с 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и още 3 задачи от отворен тип, на които учениците е трябвало да отговорят сами. Изпитът е продължил един учебен час, а за децата със специални образователни потребности - два учебни часа.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети, да се определи необходимостта от подкрепа, където им е необходима, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни нива - на училищно, на регионално и на национално.

С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за обучение в прогимназиален етап в профилираните гимназии с профил "Математически" и "Природни науки", като тежестта им при балообразуването се определя от конкретното училище.

Тестовете и верните отговори от всичките изпити на четвъртокласниците са публикувани на страницата на Министерството на образованието и науката в раздела "Общо образование"

В понеделник - 21 май, започва външното оценяване за седмокласниците. Същия ден ще се състои и държавният изпит по български език и литература за зрелостниците в 12-и клас.

ВИЖ ТУК ТЕСТОВЕТЕ И ОТГОВОРИТЕ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Евгения Джаферович постъпи в болница. Бившата плувкиня бе приета преди няколко дни. Риалити звездата, която в момента е успешен гримьор, влезе в Александровска болница. Причината е корекции на направена преди време пластична операция на корема. Сексапилното миньонче качило доста килограми по време на бременността си с второто дете - сина й Бо.

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,