Милко Бернер участва в конференция на Европейската мрежа за миграция София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868295 www.24chasa.bg
Милко Бернер СНИМКА: Linkedin

Конференцията на Европейската мрежа за миграция (ЕММ) по случай 10-та годишнина от нейното създаване се проведе на 15 май в Брюксел. В нея участваха комисарят по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамополус, председателят на Комисията LIBE на Европейския парламент Клод Мораес, представители на Европейската комисия, Европейския парламент, европейски и национални институции и международни организации, предава БТА.

В приветствието си към участниците заместник-министър Милко Бернер подчерта важната роля на ЕММ в подпомагането на вземане на решения на европейско ниво чрез предоставяне на навременна, актуална, сравнима и обективна информация по въпросите на миграцията и убежището, съобщава пресслужбата на МВР. Той очерта приоритетите на Българското председателство в областта на миграцията и убежището като акцентира върху усилията на България в работата по финализирането на реформата на Общата европейска система за убежище.

Отбеляза действията на Българското председателство за постигане на консенсус по Дъблинския регламент и предложената изцяло нова глава, поставяща основите на напълно развит механизъм за управление на системата за миграция и убежище на ЕС, когато е подложена на натиск. Не на последно място г-н Бернер отправи послание за необходимостта от противодействие на популизма и спекулациите със страховете на европейските граждани, пораждащи фрагментация, капсулиране и ксенофобия, чрез ясни политики и послания, които да покажат на хората, че техните проблеми са разбрани и се работи за тяхното решаване. Европейската мрежа за миграция е създадена с решение Съвета на ЕС през 2008 година. България участва в работата на мрежата от самото начало. Отбелязването на годишнината от създаването на ЕММ по време на Българското председателство дава възможност на България да утвърди ролята си на стабилен партньор и активен участник в дейността на ЕММ. На 31 май и 1 юни в София ще се проведе национална конференция на ЕММ под наслов: "Пътища на миграцията:Предизвикателства и фактори за успех в управлението на миграционните потоци".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекламен бос се оказа част от бандата на Евлоги Станоев - Голямата Бирма, показа проверка на "България Днес". За момента името на Любомир Иванов не е обявявано официално от разследващите като част от мащабната схема на Станоев за производство и търговия с нелегални цигари. Информация за дейността му има еднствено в сайта на Интерпол,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Благодарна съм, че си партнирам с него в "Откраднат живот" КОЯ Е ТЯ Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. във Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. Маргарита Младенова. От началото на 2018 г. е част от трупата на Театър "София".