Милко Бернер участва в конференция на Европейската мрежа за миграция София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868295 www.24chasa.bg
Милко Бернер СНИМКА: Linkedin

Конференцията на Европейската мрежа за миграция (ЕММ) по случай 10-та годишнина от нейното създаване се проведе на 15 май в Брюксел. В нея участваха комисарят по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамополус, председателят на Комисията LIBE на Европейския парламент Клод Мораес, представители на Европейската комисия, Европейския парламент, европейски и национални институции и международни организации, предава БТА.

В приветствието си към участниците заместник-министър Милко Бернер подчерта важната роля на ЕММ в подпомагането на вземане на решения на европейско ниво чрез предоставяне на навременна, актуална, сравнима и обективна информация по въпросите на миграцията и убежището, съобщава пресслужбата на МВР. Той очерта приоритетите на Българското председателство в областта на миграцията и убежището като акцентира върху усилията на България в работата по финализирането на реформата на Общата европейска система за убежище.

Отбеляза действията на Българското председателство за постигане на консенсус по Дъблинския регламент и предложената изцяло нова глава, поставяща основите на напълно развит механизъм за управление на системата за миграция и убежище на ЕС, когато е подложена на натиск. Не на последно място г-н Бернер отправи послание за необходимостта от противодействие на популизма и спекулациите със страховете на европейските граждани, пораждащи фрагментация, капсулиране и ксенофобия, чрез ясни политики и послания, които да покажат на хората, че техните проблеми са разбрани и се работи за тяхното решаване. Европейската мрежа за миграция е създадена с решение Съвета на ЕС през 2008 година. България участва в работата на мрежата от самото начало. Отбелязването на годишнината от създаването на ЕММ по време на Българското председателство дава възможност на България да утвърди ролята си на стабилен партньор и активен участник в дейността на ЕММ. На 31 май и 1 юни в София ще се проведе национална конференция на ЕММ под наслов: "Пътища на миграцията:Предизвикателства и фактори за успех в управлението на миграционните потоци".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята