ВАС отмени оценката за въздействия на околната среда за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868305 www.24chasa.bg
АЕЦ "Козлодуй". Снимка Архив

Тричленен състав на Върховния административен съд/ВАС/ е отменил оценката за въздействия на околната среда (ОВОС) за седми блок на АЕЦ "Козлодуй", потвърдиха за БТА от пресцентъра на съда.

Решението на съда е от днес и подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята