Френските депутати приеха закон за сексуалните престъпления

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868346 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Националното събрание на Франция одобри днес закон, предвиждащ по-строги мерки срещу сексуалните престъпления, предаде ДПА.

Левите депутати и феминистките групи обаче бяха недоволни, че законът не определи минимална възраст, под която половото сношение да се смята за изнасилване.

Сексуалните престъпления са гореща тема във Франция след разпространяването на множество истории за сексуален тормоз и насилие, предава БТА.

Има също така гняв във връзка със случай, при който, както съобщиха медиите, прокуратурата първоначално е отказала да повдигне обвинения срещу мъж за изнасилване на 11-годишно момиче с аргумента, че момичето е било съгласно.

Първоначално мъжът е бил обвинен за сексуално малтретиране на малолетно лице, но по-късно срещу него е започнало разследване за изнасилване.

Новият закон, който сега трябва да бъде одобрен от Сената, разширява обстоятелствата, при които половото сношение с дете под 15-годишна възраст може да се смята за изнасилване.

Той също така удвоява от пет на десет години наказанието за каквото и да е полово сношение с дете под 15-годишна възраст.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рок легендата Милена яхна мощен чопър и оглуши столичнната улица "Раковска", видя "България Днес". Авангардната музикантка както винаги блестеше в класически хеви-метъл стил, окичена с тежки обеци, пиърсинги, дебели гривни и масивни кубинки. Любопитен детайл от визията на Милена бе закичената на раницта й плюшена играча, подмятана от вятъра,

Петър Янков е управител на метеорологичния офис на ТВ-МЕТ. Роден е на 7 юли 1961 г. в Пловдив. Завършва Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност ДМетеорологияУ. Има 13-годишен опит като синоптик във Военновъздушните сили. "България Днес" разговаря с него за времето по абитуриентските балове,

"Господ ще съди крадлата! Присъдата за постъпките й ще дойде отгоре". Това заяви пред "България Днес" отец Иван след поредния обир в църквата в приюта му в софийското село Нови хан. "Това е място, на което човек получава благословение. На тази жена не искам да кажа нищо. Но тя ще получи своето възмездие за това, което е сторила,