Смарт камери ще следят за дремещи гимназисти в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868446 www.24chasa.bg
Снимка: Рixabay

Камери с изкуствен интелект ще следят за сънливи и заспиващи гимназисти в средно училище в Ханджоу, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Системата използва лицево разпознаване, като по изражението на средношколците ще узнава кога те са разсеяни и не следят материала. Стратегията на пълно следене като от романа на Оруел показва колко напред са стигнали технологиите и колко бързо навлизат те в живота на китайците.

Те вече присъстват навсякъде в ежедневието на съвременен Китай. Софтуер помага при извършване на плащания, при залавянето на престъпници и при проверка на публиката на големи концерти.

Според ръководството на училището в Ханджоу новата техника следи израженията на учениците и тяхното поведение. Въвеждането й щяло да подобри общуването между преподавателите и класа. Системата бързо може да установи дали средношколците четат или слушат. Смарт камерите ще предупреждават, когато някой от тях задреме на чина. Изкуственият интелект без проблем ще разчита цяла палитра от емоции - щастие, отвращение, страх, гняв или учудване. Учениците получават в реално време оценки за внимание в час, която ще бъде достъпна за учителя на специален екран.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.