Смарт камери ще следят за дремещи гимназисти в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6868446 www.24chasa.bg
Снимка: Рixabay

Камери с изкуствен интелект ще следят за сънливи и заспиващи гимназисти в средно училище в Ханджоу, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Системата използва лицево разпознаване, като по изражението на средношколците ще узнава кога те са разсеяни и не следят материала. Стратегията на пълно следене като от романа на Оруел показва колко напред са стигнали технологиите и колко бързо навлизат те в живота на китайците.

Те вече присъстват навсякъде в ежедневието на съвременен Китай. Софтуер помага при извършване на плащания, при залавянето на престъпници и при проверка на публиката на големи концерти.

Според ръководството на училището в Ханджоу новата техника следи израженията на учениците и тяхното поведение. Въвеждането й щяло да подобри общуването между преподавателите и класа. Системата бързо може да установи дали средношколците четат или слушат. Смарт камерите ще предупреждават, когато някой от тях задреме на чина. Изкуственият интелект без проблем ще разчита цяла палитра от емоции - щастие, отвращение, страх, гняв или учудване. Учениците получават в реално време оценки за внимание в час, която ще бъде достъпна за учителя на специален екран.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),