Адвокатката на Лазар Влайков: Ще обжалваме присъдата (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6890665 www.24chasa.bg

Ще обжалваме, не сме доволни от размера на наказанието. В случая то е 5 г. и след редукцията (намалено е с 1/3 заради съкратената съдебна процедура-бел.ред.) стана 3 г. и 4 месеца. Аз мятам, че наказанието е прекалено тежко, каза пред Би Ти Ви Елвира Панкова, адвокат на бившия председател на общинския съветник в Септември Лазар Влайков. Вчера той бе осъден за това, че не е съхранявал добре пистолета си, с който дете застреля неволно ресторантьора Наско Тонкев на 31 август м.г. Трагедията става в ресторанта на Тонкев във Виноградец, където е празнуван детски рожден ден.

Както "24 часа" писа, Влайков е признал фактите в обвинителния акт и се е съгласил да не бъдат разпитвани свидетели и вещи лица.

Според адвокат Панкова в момента бившият общинар се занимава със земеделие.

Според прокуратурата досега не е установено как пистолета е стигнал до детето.

"Най-вероятно пострадалият го е предоставил на момчето. Той е бил с лице към детето, докато моят подзащитен е бил в гръб. Влайков е дал оръжието на Тонкев, който също е имал разрешение да носи оръжие. Няма данни някой друг да го е държал", заяви Панкова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември