Радослав Златков: За VIVACOM образованието е кауза (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6892538 www.24chasa.bg
Радослав Златков СНИМКА: Николай Литов

"Децата са нашето бъдеще и това е причината VIVACOM да инвестира  в развитието на дигитализацията в училищата. За нас образованието е кауза и работим за нея години наред, имаме страшно много инициативи за ученици и студенти". Това каза Радослав Златков, главен технически директор и член на УС на VIVACOM на форума “Образование 4.0” на “24 часа” и VIVACOM.

Той даде за пример, че VIVACOM инвестира в техническа академия, а техните най-добри служители водят лекции в университетите. "Така се прави връзката между студентите и реалния бизнес", каза още Златков.  В цифровата платформа "Viva History" с повече от 300 филма. Така се по един интерактивен начин се разказва за българския бит и култура, каза още Златков. Друг пример е и VivaCognita, които подпомага иновативното преподаване на информатика и математика в училищата. "Разликата я правят хората, когато си партнираме ние можем да преминем трудностите", категоричен бе Радослав Златков.  Той бе категоричен, че промените се случват всеки ден, а VIVACOM е доста адаптивна компания. "Готови сме да си партнираме, за да помогнем най-вече на децата, защото те са нашето бъдеще", каза още той. 

VIVACOM назначава над 40% от стажантите си, каза още Златков и допълни, че в една реална среда в те прилагат това, което са научили в училище. 

"Идеята е да начертаем пътна карта на дигиталното образование. Да дадем отговор на въпроса: "Що е то дигитално образование? Какво включва и какви са елементите на дигиталното образование? Заедно да започнем да представяме тази пътна карта на страниците на вестник "24 часа" и онлайн сайта "24 часа". Искаме да чуем мнението ви за пътната карта на дигиталното образование", каза издателят на “Медийна група България” Венелина Гочева при откриването на форума.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.