За първи път три протеста срещу “София прайд”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6896960 www.24chasa.bg

Нито един не е заявен като антигей проява,

шествието в събота с призив за равни права

За първи път в София ще има три протеста срещу “София прайд”. Те не са обявени като антигей прояви, а са анонсирани като шествия в подкрепа на традиционното семейство. И четирите прояви ще се проведат в събота.

И тази година “София прайд” ще се проведе пред Паметника на Съветската армия. Единадесетото издание на прайда ще започне в 16 ч, а входовете ще са откъм бул. “Цар Освободител”, а шествието ще започне в 19 ч.

“Мотото на “София прайд” е “Различни хора, равни права”. Въпреки че това е 11-ото издание на “София прайд”, равноправието на ЛГБТИ хората у нас все още не е постигнато. Искаме да обърнем внимание върху това, че една част от обществото няма достъп до правата и услугите, които имат останалите", обясни Лили Драгоева, координатор на “София прайд”.

Пред Паметника на Съветската армия ще пеят Рут Колева, Иво Димчев и Михаела Филева. Там ще има и няколко зони за участниците. Гримьорна - за тези, които искат да се гримират за шествието, работилница, в която всеки ще може да си изработи плакат с посланието, което желае да предаде, и кабина за селфита.

“Искаме това да е истински фестивален празник”, обясни Драгоева.

Маршрутът, по който ще премине шествието, не се съобщава от мерки за сигурност.

“Надявам се другите събития да бъдат достатъчно отдалечени и да не се стига до инциденти. СДВР и Столичната община предприемат всички необходими мерки, за да може шествието на “София прайд” да премине мирно, позитивно и усмихнато”, каза Драгоева.

В събота от 14 до 16,30 ч ще се проведе поход за семейството. Той ще тръгне от бул. “Цар Освободител”, ще мине през пл. “Независимост”, “Витошка” и ще стигне до НДК. Искането за провеждането му е пуснато в Столичната община от физически лица.

Концерт в подкрепа на семейните ценности организира пък партия “Възраждане”. Той ще бъде пред НДК и ще започне в 17 ч.

Зад Паметника на Съветската армия по време на прайда ще тече протест “Да спасим децата на България и българското семейство”. Той ще започне в 17 ч и отново заявлението е от физически лица. И през 2017 г. от едната страна на паметника се провеждаше “София прайд”, а от другата - протест.

И трите събития все още не са съгласувани, обясниха от Столичната община.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са