Гринго на Софи излиза от затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6900493 www.24chasa.bg
Тодор Давидов-Гринго

Любимият на фолкпевицата Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго, беше пуснат от затворническото общежитие в Казичене 17 дни преди да му изтече присъдата.

Софийският градски съд го освободи условно предсрочно, защото се поправил зад решетките. Такова становище дали и служителите в затвора.

Гринго изтърпя 10-месечна присъда, след като се споразумя с прокуратурата на 28 февруари. Дотогава той вече беше излежал 7 месеца.

Давидов се призна за виновен за рекет на айтоски бизнесмен. Той беше задържан миналия септември след сигнал на заможния търговец Асен Атанасов, познат като Акиф.

Гринго и съучастникът му Стефан Сливков му поискали 50 хил. лв., като заплашили да убият него и семейството му, ако не приготви парите. Принудата и заплахата за убийство срещу търговеца на контейнери са извършени от 19 до 23 септември 2017 г. Според прокурорите Гринго бил съучастник на Стефан.

Гаджето на Софи пуснал молбата за предсрочно условно освобождаване още преди 2 месеца. От затвора обаче не изпращали досието му в съда, което бавело делото. Затова той излиза на свобода чак сега.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

Надя Панкова Стотици хиляди пенсионери с увреждания изпаднаха в шок през последните два месеца заради писма от Националния осигурителен институт. В тях черно на бяло пише, че социалната им пенсия за инвалидност се прекратява. С други думи - режат им парите! Всъщност това не е така. Но просветителската кампания на НОИ и социалното министерство не