Русофили от цял свят към ООН: Руският език е дискриминиран в много държави

https://www.24chasa.bg/novini/article/6902016 www.24chasa.bg
От ляво на дясно: Николай Малинов, Княз Александър Трубецкой - член на обществената организация “Съюз на приятели на България”, Елеонора Митрофанова –ръководител на "Россотрудничество" и Константин Косачев – председател на Комисията по международните въпроси на Съвета на Федерацията.

За Русия трябва да се говори не чрез Песков , а чрез Пушкин, заявил Николай Малинов пред делегатите на Ливадийския форум в Крим

"За Русия трябва да се говори не чрез Песков , а чрез Пушкин. Създаваме атмосфера, с която нашите врагове са принудени да се съобразяват. Дразнят се, но не могат да ни спрат, защото сме болшинство от народа". 

Това е заявил председателят на НД "Русофили" Николай Малинов по време на Четвъртият международен Ливадийски форум в Крим, който се проведе във вторник и сряда под егидата на горната камара на Федерално събрание на Русия. Участвали са русофилски организации от цял свят. Пред делегатите Малинов е разказал за фестивалите и конкурсите, които са организирани у нас, кабинетите за изучаване на руски език, ролята на телевизионните канали и сайтове, разпространявани в България.

На форума депутати, представители на държавните власти, на научната, културната и експертната общност на Русия обсъдиха ролята на руския език и взаимоотношенията между народите, чиито традиции и ценности са свързани с Русия, както и намаляване на международното напрежение. 

Делегатите на форума са изразили възмущение от дискриминацията на руския език в много страни, където рускоезичните граждани са притискани и ограничавани. Участниците се обръщат към международните правозащитни организации и призовават Върховния комисар на ООН по правата на човека, Върховния комисар на ОССЕ за националните малцинства и Комисаря на Съвета на Европа по правата на човека да дадат обективна оценка на тази антидемократична политика.

"В условията на напрегната геополитическа ситуация и информационна война срещу Русия възможността да се каже истината, да се изрази гледната точка на Русия придобива особена стойност. Стремим се да разсеем фалшивото недоверие и митовете за Крим, изкуствено създавани от редица западни държави", казал пред участниците заместник-председателят на Кримския парламент Ефим Фикс .

Според Константин Косачов , председател на Комисията по международни отношения към Съвета на федерацията, в редица западни страни умишленото и последователно се нагнетяват антируски настроения, а това изисква да се разработят нови подходи в сферата на международното хуманитарно сътрудничество, както и да се засили взаимодействието с конструктивно настроените към Русия сили в гражданските общества на чуждите държави. „Тяхната дейност е насочена към развитието на  приятелски отношения с Русия, те подкрепят популяризирането на руското историческо и културно наследство и полагат усилия да разпространяват информация за положителния принос на Русия в историята на техните страни“ - каза Косачов , добавяйки, че самият термин "русофили" има солидна историческа основа, свързана с културно-политическото движение в Австро -Унгария след 1848 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич няма да влезе в надпреварата за трофея тази година. Това стана ясно, след като "Франс Футбол" обяви номинираните за 2019 година. Те са 30 на брой. Сегашният носител на трофея не попада сред тях за първи път в историята, откакто съществува системата със номинации

По всички модни правила е облечена моделката Глория Петкова, видя "България Днес". Красавицата заложи на бели ботуши с дебел ток въпреки горещото време последните дни и ултракъс минижуп за представянето на книга. Въпреки че белите ботуши отдавна са отживелица, в последно време родният хайлайф прибягва към тях, като се придържа към максимата,

Това Део ли е? Не... абе, май е той. Така се обръщаха с камерите на телефоните си столичани зад актьора Иван Бърнев, уловиха го топпапараците на "България Днес". Звездата се разходи като брат близнак на водещия Део из столичните улици и събра очите на феновете, които едва го разпознаха. Досущ копие на певеца водещ Деян Славчев с кислородно руси