Седмокласниците догодина са първият випуск, обучаван по новия училищен закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6903539 www.24chasa.bg

Учениците, които през следващата учебна 2018/2019 година ще придобият основно образование след завършен седми клас, са първият випуск, обучаван в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката във връзка със зачестили запитвания по отношение на свидетелството за основно образование на тези ученици и приема им в гимназиален етап.

Свидетелството за основно образование, което е документ за завършена степен, няма да включва средноаритметична оценка от изучаваните предмети в пети, шести и седми клас, а оценките за всяка от годините.

Като елемент на балообразуването за приемане в профилираните и в професионалните училища, ще се включват само оценки от изучавани учебни предмети в седми клас, информират от МОН.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.