Колоездач спука гумите на линейка, спряла на велоалея за болен младеж (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904858 www.24chasa.bg

Гневен велосипедист наряза гумите на линейка от Бърза помощ, защото е паркирала на велоалея в центъра на София, става ясно от клип във фейсбук, сниман от случайно преминаващ гражданин.

Колата с лекарите пристигнала на бул. “Дондуков” по сигнал за 19-годишно момче, болно от диабет, което изпаднало в криза. Шофьорът спрял на велоалеята, където по закон имат право да паркират както линейки, така и полицейски и пожарни автомобили. Лекарите се качили при пациента. В този момент колоездач минал по велоалеята и спрял до линейката, разказаха от Бърза помощ пред “24 часа”.

“Разкарай колата оттук или пукам гумите”, крещял младежът с колелото на шофьора. Човекът го попитал къде да я премести и отказал, защото на булеварда минават коли. Тогава велосипедистът извадил нож и спукал гумите на линейката пред възмутените погледи на 15-ина души. После бързо се качил на колелото и потеглил. Завил по бул. “Васил Левски”.

“Добре, че колегите са успели да овладеят състоянието на момчето и не се е наложило да се вика втора линейка”, казаха от Бърза помощ пред “24 часа”.

Шофьорът на линейката се обадил в полицията, но никой не дошъл. Медиците тръгнали към районното, за да дадат показания. Хулиганът не бе задържан до редакционното приключване на броя. В района обаче има много магазини, кафенета и банки с охранителни камери.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На лежерна разходка с раздумка със стар приятел се отдаде българският певец Йордан Марчинков. Той се отдаде на неангажираща среща със свой другар в района на НДК в столицата. И като истински артист, Марчинков беше емоционален, докато говореше - махаше с ръце и разпалено

Фолкпевицата Мария гасне по бившия си мъж Християн Гущеров! Макар двамата да са разделени от повече от година, чалгарката не може да го прежали и използва удобен момент да му се обясни в любов. Последният й напън е чрез парчето "Чувал ли си за такива", чийто видеоклип Отварачката пусна буквално няколко дни преди сватбата на Гущеров с новата му

Бизнесменът Димитър Тодоранов се отдаде на летен шопинг, видяха папараците на "България Днес". Меценатът се разходи из магазин, пълен със спортни стоки, и си напазарува оборудване за къмпинг. Очевидно скоро му предстои почивка и той иска да е максимално добре