Арнаудова: Военният хеликоптер е паднал от 20 метра височина за 3 секунди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907859 www.24chasa.bg

Основната версия е технически проблем

Към настоящия момент продължават действията по разследването, ръководени от Военно-окръжна прокуратура. Към този час можем да съобщим, че няма данни за човешка грешка. Вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал по време на занятието. Това съобщи пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вероятно е възникнал технически проблем и в рамките на 3 секунди хеликоптерът е паднал от 20 метра височина", поясни тя.

 В този момент продължава огледа на мястото на тежкия инцидент. Вървят две разследвания. До 30 работни дни трябва да приключи разследването по случая. До тогава са спрени полетите в авиобазите в страната.

Вертолетът на авиобаза Крумово е паднал на метри от писта. 

До момента не са подавани сигнали за техническа неизправност. Извършени са общо четири полети, като последният е трагичен. На летището в Пловдив е имало много хора, които са чакали свои близки от полет от Лондон. По думите им всичко се е случило много бързо. 

 Бордният инженер Алексей Каменов е излязъл сам от разбилия се вертолет и е успял да се отдалечи. Той е с травма на крака и счупени ребра. Тази нощ беше откаран във Военномедицинска академия в стабилно състояние.