Шефът на авиобаза Крумово: Летим на санитарния минимум и това е убийствено (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6909942 www.24chasa.bg
Бригаден генерал Димитър Иванов Кадър: БНТ

Ген. Димитър Иванов каза, че вече е свалена черната кутия на разбилия се край Пловдив хеликоптер

Вчера беше емоционално осъзнаване какво се е случило. Всички сме съпричастни, държим връзка с роднините на загиналите пилоти. Това каза бригаден генерал Димитър Иванов в сутрешния блок на БНТ за инцидента с падналия хеликоптер.

"Поддържането на техниката е задължително условие, правим всичко възможно. Действително обаче не се осигурява финансово и материално, на границата сме да стават все повече катастрофи", коментира той.

"Като всяка техника откази винаги се появяват, важното е да имаме нужните части, които да се заменят. Техниците ни са способни. Има европейски стандарти, които налагат да летим 180 часа. Навсякъде има остра нужда от финансиране. След този случай ще преразгледаме състоянието, тъй като оставаме без един вертолет, с който можеха да се гасят пожари", каза още генерал Иванов.

Генералът говори и пред Нова тв. „Пилотите ни летят на санитарния минимум, което е буквално убийствено. Този проблем е неглижиран с години”, каза той.

Ген. Иванов обясни, че един час във въздуха с вертолет струва около 7000 лева.

Всеки пилот трябва да поддържа подготовката и си и във всеки момент да е готов да излети и да се включи в спасителна мисия”, категоричен бе началникът на авиобазата.

Той каза още, че тя функционира при постоянен недостиг на финансиране. Постоянно се усещал недостиг и на резервни части за машините, особено за руската техника.

Ген. Иванов информира, че във вторник е свалена черната кутия на разбилия се хеликоптер и информацията от нея тепърва ще се анализира.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.