Лавров: Проблемите на Корейския полуостров едва ли могат да се решат само между САЩ и Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910836 www.24chasa.bg
Сергей Лавров СНИМКА: Ройтерс

САЩ и Северна Корея едва ли могат да решат на двустранно ниво всички проблеми на Корейския полуостров, каза днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

По думите му прекият контакт между лидерите на САЩ и Северна Корея "заслужава подкрепа", предава БТА.

"Но несъмнено, макар да е важно решаването на проблемите между САЩ и КНДР, включително етапите на денуклеаризацията и гаранциите за сигурността, е ясно, че тези проблеми едва ли могат напълно да се решат в двустранен формат", каза той.

Лавров заяви, че Русия се застъпва за възобновяване на шестстранните преговори за уреждане на някои от въпросите и е важно целият Корейски полуостров, не само Северна Корея, да бъде свободен от ядрени оръжия.

Според него е необходима нова система за сигурност за цяла Североизточна Азия.

По думите му решението на американския президент Доналд Тръмп да прекрати съвместните военни учения с Южна Корея ще съдейства за постигане на напредък в уреждането на ситуацията на Корейския полуостров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.