Ръст в турската външна търговия е причина за опашките от тирове на "Капъкуле"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6911111 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

В разработка на областната Дирекция за митници и търговия в Одрин във връзка с дългите опашки от тирове на ГКПП "Капъкуле" се посочва, че причината за това е увеличаването на обема на външната търговия на Турция, предаде БТА.

Капъкуле е най-големият граничен пункт на Турция по суша, който е вратата към Европа. Опашките от тирове основно се натрупват в края на седмицата, в петък следобед и събота до обед, се посочва в документа.

Поради увеличаващия се обем на външната търговия всеки месец тръгват на път по около 4 хиляди нови тира в сравнение със същия месец на предишната година.

В същото време се отбелязва, че митническите процедури се извършват бавно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,