Заев на среща с президента Иванов за 2 мин., видя се с лидера на ВМРО-ДПМНЕ за 5

https://www.24chasa.bg/novini/article/6911163 www.24chasa.bg
Премиерът на Република Македония Зоран Заев обявява договореното с Гърция.

Само 5 минути продължи срещата на македонския премиер Зоран Заев с лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предаде Макфакс.

Двамата трябваше да разговарят за договореното решение на спора с Гърция и новото име Република Северна Македония. "Стана ясно, че няма какво повече да си кажем. За нас това е договор за капитулция на Македония. Очакваме утре да бъде приет на заседание на правителството, да бъде декласифициран и да стане достояние на всички. Когато го разгледаме подборно, ще го коментираме. От това, което досега ни е известно, няма как ва да си променим мнението", каза пред журналисти на излизане от правителството Мицкоски.

По-рано днес премиерът Заев проведе още по-кратка среща с президента Георге Иванов. Тя продължи само две минути. Заев и външният министър Никола Димитров влязоха в резиденцията на държавния глава с колите си в 10 ч и 3 минути и излязоха през портала в 10 ч и 9 минути, засякоха македонските репортери. Самата среща е била 120 секунди. Иванов попитал дали е готов договорът. Заев му отговорил с "да" и това поставило край на срещата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,