ЕС критикува косовското правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6911246 www.24chasa.bg

Ръководителката на делегацията на ЕС в Косово Наталия Апостолова критикува косовското правителство, че не изпълнява приоритетни точки от Споразумението за стабилизиране и асоцииране с ЕС, предаде Танюг, цитирана от БТА.

На заседание на правителството, на което присъства вчера, Апостолова каза, че ако са прочели внимателно стратегията на ЕС за Западните Балкани, представена от Европейската комисия преди няколко месеца, трябва да са видели, че пътят на Косово към членство в ЕС минава през изпълнението на това споразумение.

"Тези приоритети имат срок и вие имахте една година да ги изпълните. Изгубихте година", каза Апостолова, като добави, че правителството има срок до септември 2018 г. да изпълни колкото може повече от приоритетните точки на споразумението и това е възможност за властите да покажат, че са надежден партньор, изпълняващ задълженията си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,