Братът на Пелов: Не съм ходил в затвора да го виждам. Беше ми мъчно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6911808 www.24chasa.bg
Стефан Пелов СНИМКА: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Владимир искаше да стане ветеринар. Това заяви братът на избягалия, а по-късно убит от Марио Панчев, затворник Владимир Пелов - Стефан Пелов в студиото на Нова телевизия по-рано днес.

"Кандидатства в Стара Загора и куриозното е, че изкара 6.00 на кандидат-студентския изпит през 1994", обяснява брат му, който е ветеринар. 

Не приели Пелов в университета заради нисък успех в дипломата. Стефан обаче мисли, че ако е бил приет тогава, животът му е щял да бъде различен.

През 1999 г. тръгнал по лошия път. Тогава го осъдили за убийството на Сарафа в Пловдив. След като излиза от затвора го приемат с най-висок успех в специалност екология в Софийския университет.

"Помислих си, че като е приет за студент и започва да учи всичко ще тръгне добре", казва Стефан.

Когато застреляли Владимир, го извикали да го разпознае.

"Извикаха ме в 3 ч., за да разпознаят брат си. Не приличаше на този Владимир Пелов, който познавах. Беше с брада и мустаци", разказва Стефан.

"Брат ми ми е казвал, че не са приятели (бел.ред. - с Марио Панчев) и му е направил различни злини, с които лъже в полицията, че го е виждал как върши престъпление", категоричен е той. Според него обаче, ако двамата са били вкарани в затвора, все още са щели да бъдат живи.

"Не съм ходил в затвора да го виждам. Беше ми мъчно. Той се мъчеше да докаже, че е невинен за обира на златарското ателие", разказва още Стефан. Той вярва, че брат му е бил невинен.

"Смятам, че омразата към брат ми се подклаждаше от Марио Панчев. Според мен полицията трябва да каже истината, за да се затвори случая", апелира братът на Пелов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България