В Китай обсъдиха подобряване качеството на въздуха и разширяването на вноса

https://www.24chasa.bg/novini/article/6911999 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Вчера се състоя редовно заседание на правителството, на което бяха обсъдени тригодишната програма за подобряване качеството на въздуха и мерки за разширяване вноса на стоки и услуги от чужбина, предава bulgarian.cri.cn.

На заседанието бе посочено, че в рамките на три години концентрация на фини прахови частици, особено в столицата Пекин и по долното течение на река Яндзъ, трябва да бъде значително намалена.

За да се защити свободната търговия и се стимулира структурната реформа в китайската промишленост, министрите решиха да бъде разширен вноса от чужбина на стоки за бита, медицинска и рехабилитационна техника, да се намалят митата за някои продукти и се насърчи развитието на сектора на новите услуги.

Китай ще увеличи също вноса на модерно оборудване, използвано за повишаване на производителността и развитието на индустрията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,