Тимур Куватов: Шанхайският дух е важен за разрешаване на глобалните проблеми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6912009 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Чужди медии и представители на международни организации продължават да коментират провелата се на 10 т.м. в Циндао среща на върха на ШОС и предложенията за бъдещото развитие на организацията, направени от китайския председател Си Дзинпин, предава bulgarian.cri.cn.

Главният редактор на Казахстанската информационна агенция Тимур Куватов заяви, че визията на Си Дзинпин за изграждане на международни отношения от нов тип, основани на „шанхайския дух" на взаимно доверие и стремеж към обща изгода има своето естествено продължение и в икономическото развитие, и в борбата срещу глобалните предизвикателства като тероризма, екстремизма и сепаратизма, тъй като всички страни се опитват да намерят решение за тях.

Генералният секретар на ШОС Рашид Алимов каза, че срещата на върха е била изключително резултатна и ще отвори нова страница в развитието на организацията. Перспективите ни за развитие са широки, посочи той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,