Започват иновативни проекти в български предприятия за 40 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6912604 www.24chasa.bg
Александър Манолев СНИМКА: Архив

Започват проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв. за внедряване на иновации в български предприятия. Днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев е връчил договорите на спечелилите кандидати по процедурата "Разработване на продуктови и производствени иновации" по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност", съобщиха от министерството. По процедурата са били подадени 360 проектни предложения, от които са селектирани 84.

Без иновации няма растеж. Това е простата максима, която движи глобалната икономика днес и темпото на тяхното внедряване ще определи растежа на предприятията в бъдеще, е казал Александър Манолев по време на церемонията. Той е акцентирал, че България, като част от ЕС, е изправена пред редица предизвикателства.

Към 1 юни 2018 г. по програмата са изплатени над 700 млн. лв. и са сключени 1850 договори на обща стойност от 1,7 млрд. лв., е съобщил зам.-министър Манолев. Той е подчертал, че тези числа не са успех за Министерството на икономиката, а за българския бизнес, защото средствата се инвестират за подобряване на неговата конкурентоспособност.

Основната цел на процедурата "Разработване на продуктови и производствени иновации" е нарастване на дела на предприятията, които разработват и разпространяват продуктови и производствени иновации, както и повишаване на иновационния капацитет на предприятията, напомнят от министерството.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.