Започват иновативни проекти в български предприятия за 40 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6912604 www.24chasa.bg
Александър Манолев СНИМКА: Архив

Започват проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв. за внедряване на иновации в български предприятия. Днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев е връчил договорите на спечелилите кандидати по процедурата "Разработване на продуктови и производствени иновации" по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност", съобщиха от министерството. По процедурата са били подадени 360 проектни предложения, от които са селектирани 84.

Без иновации няма растеж. Това е простата максима, която движи глобалната икономика днес и темпото на тяхното внедряване ще определи растежа на предприятията в бъдеще, е казал Александър Манолев по време на церемонията. Той е акцентирал, че България, като част от ЕС, е изправена пред редица предизвикателства.

Към 1 юни 2018 г. по програмата са изплатени над 700 млн. лв. и са сключени 1850 договори на обща стойност от 1,7 млрд. лв., е съобщил зам.-министър Манолев. Той е подчертал, че тези числа не са успех за Министерството на икономиката, а за българския бизнес, защото средствата се инвестират за подобряване на неговата конкурентоспособност.

Основната цел на процедурата "Разработване на продуктови и производствени иновации" е нарастване на дела на предприятията, които разработват и разпространяват продуктови и производствени иновации, както и повишаване на иновационния капацитет на предприятията, напомнят от министерството.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Арестуваните пишман обирджии се издали преди две седмици Крадец и ортакът му, който е наркодилър, са двама от задържаните при акция край банкомат в центъра на София, научи "България Днес". Третият им съучастник е с чисто криминално досие до момента. Стойне С. се смята за инициатор на схемата. 40-годишният мъж е засичан и преди за кражба от банкови

Кристиано Роналдо ще стане баща за пети път! Половинката на звездата на Португалия - Джорджина Родригес, призна, че отново е бременна. Слуховете за това тръгнаха през уикенда. Тогава тя се появи с впит по нея тоалет на модно събитие, а коремчето й беше очертано. "Аз съм във втория месец и половина - призна половинката на Кристиано пред испанското

Днес е международният ден на