Обявиха за издирване сръбски разследващ журналист, изчезнал тази нощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6912662 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Сръбската полиция издирва журналиста Стефан Цветкович от град Бела църква, който тази нощ е обявен за изчезнал, съобщава порталът Б92.

В полицията в града през нощта постъпил сигнал за паркиран автомобил с отворена врата и запалени светлини. Според очевидци край автомобила, който бил използван от журналиста, бил намерен неговият ръчен часовник със скъсана каишка. Колата била собственост на бащата на Цветкович, предава БТА.

Цветкович няколко пъти е съобщавал, че е получавал заплахи. През 2013 г. той заяви, че заедно със сина си е бил пресрещнат от непознати мъже, които размахвали оръжие и заплашили, че със сина му ще се случи нещо лошо, ако той не замълчи. По това време журналистът е разследвал случай с незаконна покупка на лекарства.

Заплахите се повторили през 2015 г., когато Цветкович писал за злоупотреби във Фонда за капитални инвестиции във Войводина.

През 2017 г. влязъл в конфликт с местните лидери на Сръбската прогресивна партия, които тогава го осъдили за публикуване на лъжливи сведения. По-късно друг съд отменил присъдата.

За последен път Цветкович бе споменаван на 19 май тази година, когато разказа на медиите, че е бил задържан 6 часа на границата с Косово, където пътувал, за да работи по разследване на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович.

По-рано, през февруари тази година, Цветкович свика пресконференция в Белград на тема "Колко струва убийството в Северно Косово", на която показа снимки на хора, които според неговите твърдения са замесени в убийството на Оливер Иванович и са получили за него 40 000 евро.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.