Гърция прие пакет с реформи, за да отключи нов транш по кредитното споразумение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6913479 www.24chasa.bg

Гръцкият парламент прие днес пореден пакет с реформи, за да осигури нов транш по кредитното споразумение и да затвори четвъртия, последен преглед на изпълнението на спасителната програма, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Гърция предстои да излезе от последната програма през август, след което ще разчита на финансовите пазари, за да покрива задълженията си по заема.

Атина иска да приключи последния преглед преди срещата на Еврогрупата на 21 юни. Евентуална зелена светлина от прегледа ще й осигури нов транш в размер на 12 милиарда евро.

Депутатите приеха пакета с реформи със 154 срещу 144 гласа в 300-местния парламент.

Новите реформи включват мерки за ускоряване на приватизацията в енергийния сектор и изменения в данъчното облагане на недвижимото имущество. Пакетът очертава и мерки, които ще влязат в сила в периода след приключване на спасителната програма, като допълнително орязване на пенсии през 2019 г. и по-нисък праг за освобождаване от данъци през 2020 г.

Атина се съгласи да се придържа към определена финансова линия след приключването на последния спасителен пакет - третия, който получи от 2010 г. Тази линия предвижда страната да има първичен бюджетен излишък - като се изключат разходите по обслужване на дълга - от 3,5 процента от БВП до 2022 г. и от най-малко 2 процента след това, напомня агенцията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Румениге качва 18-годишната Теодора в планината  Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи. За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето.

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,