Страните с най-голяма плътност на работни места, заети от роботи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6923021 www.24chasa.bg

Определено може да се каже, че истинският възход на машините вече е настъпил. Данните от Международната федерация на роботите разкриват, че темпото на индустриалната автоматизация се ускорява в голяма част от развития свят. През 2015 г. нейната плътност – като основен показател за измерване, в световен мащаб е била 66 инсталирани промишлени робота на 10 000 служители. Една година по-късно тя се е увеличава на 74. Европа има плътност на роботите 99 единици на 10 000 работници, а в Америка (Северна и Южна) и Азия цифрите съответно са 84 и 63. Китай е една от страните, регистриращи най-високи нива на растеж в индустриалната автоматизация, но никъде няма такава плътност на роботите като в Южна Корея.

През 2016 г. Южна Корея разполага с 631 инсталирани промишлени робота на 10 000 служители. Това се дължи главно на непрекъснато продължаващата инсталация на голямо количество роботи в секторите на електрониката и производството. В Сингапур 90% от индустриалните роботи са инсталирани в електронната му индустрия и той се нарежда на второ място с плътност 488 на 10 000 служители. Германия и Япония са известни със своята автомобилна индустрия и имат плътност малко над 300 на всеки 10 000 работници. Интересното е, че Япония е един от основните играчи в индустриалната роботика с дял 52% от световното предлагане.

В САЩ темповете на автоматизация са по-бавни, с ниво на плътност 189. Китай се стреми да увеличи степента си на автоматизация през следващите години, насочвайки се към място сред топ 10-те страни в света по плътност на роботите до 2020 г. Той имаше ниво на плътност от 25 единици през 2013 г., което нарасна на 68 до 2016 г. Индия все още изостава зад другите държави в автоматизацията и има само 3 промишлени робота на 10 000 работници през 2016 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чалгарки + лоши момчета = класическа комбинация. Представителките на кръшния жанр имат силно влечение към мъже, които имат проблеми със закона. Или към парите им. Жоро Бирмата е последният виден любовник на фолкпевици, който е преследван от органите на реда и беше обявен за издирване. Младежът дълго време имаше връзка с Преслава,

Феновете на една от най-сексапилните жени в Италия Мелиса Сата могат да си отдъхнат! Съпругата на Кевин-Принс Боатенг, който в момента рита в "Сасуоло", се завръща на малкия екран. Моделката ще води риалити предаването "Бащата на булката" по LA5. Това ще е последното издание на шоуто, което се радва на огромен успех на Апенините.

Георги Христов отказа да пее на мащабен концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят беше гвоздеят в програмата на Фестивала за поп и рок музика - София. По план трябваше да излезе последен на сцената, да получи награда за цялостно творчество и да изпее хитовото си парче "Черно и бяло". "Христов стоеше до сцената и му оставаха секунди да излезе и да