Българите в цялата страна вече имат възможност да си закупят валута онлайн

https://www.24chasa.bg/novini/article/6923032 www.24chasa.bg

В България има услуга, която не съществува почти никъде другаде по света. Tavex дава възможност да си купиш и получиш валута кеш, за почивка или бизнес, дори командировка, по интернет. Всеки пробвал услугата, дори не се опитва да ходи до обменно бюро след това, но преди да тества този модерен метод на покупка на желаната валута, има период на колебание.

Ето няколко въпроса и страхове, относно поръчката на валута онлайн, на които смятаме да отговорим.

Безопасно ли е?

Истината е, че много малко други онлайн магазини в България предлагат такова ниво на сигурност на пратките. Съдържанието на пратката е анонимизирано. Тоест, никоx освен получателя не знае какво има вътре. Погледнато отстрани, няма как да се разбере каква е поръчката. В допълнение, пратката е застрахована, така че дори при загуба от страна на куриера, ще получите закупената валута без да трябва да плащате нищо допълнително. И не на последно място, няма нито един регистриран случай на загуба или друг вид злоупотреба с праткаq изпратена от сайта.

Ами ако няма от валутата, която ми трябва?

Tavex е лидер на пазара за обмен на валута и предлага над 55 вида основни и туристически валути, като винаги има наличност. Това е и основното предимство на услугата. Почти никъде извън София, Пловдив, Варна и Бургас, където Tavex има и физически офиси, не може да се намери туристическа валута. При онлайн поръчката не само, че в Tavex има, но и не се чака.

Ако не се чака, за колко дни ще пристигнат парите?

Между един и три работни дни в зависимост от това кога е направена поръчката и избрания куриер. Както в повечето онлайн магазини в България, поръчки, направени в следобедните часове, се обработват и изпращат на следващия ден. Удобството да се получи пратката в офиса или да се вземе от офис на куриера, спестява допълнително време а и пари!

Не излиза ли по-скъпо да си я поръчам отколкото да си я купя на място?

Извън големите градове, където Tavex има офис, шансът да се закупи туристическа валута е минимален. Чака се с дни, а понякога и седмици, и то ако местното чейндж бюро реши да „поръча“ или „запази“ валутата, а курсът често е значително по-лош. За съжаление, по-често се случва да няма обменно бюро в населеното място или то да не може да предложи подобен тип услуга, което прави закупуването на туристическа валута на практика невъзможно. Доставката на валута не струва повече от нормална пратка с наложен платеж, а ако се плати по банков път, допълнителната такса е само за самата доставка. От компанията предлагат първата доставка да е безплатна за регистрирани потребители. В големите градове предимството на онлайн поръчката е по-различно. Хората спестяват време а и пари, защото не се налага да пътуват до моловете, където са Tavex офисите, за да си сменят пари, особено ако валутата им трябва за след ден - два и нямат време за губене.

А колко хора са си купили вече?

Tavex има над 3000 сделки на ден и над 82% от клиентите са изключително доволни от обслужването и професионализма на компанията. Ето защо и онлайн услугата се очаква да се превърне в основния начин на над 3 милиона българи, които живеят извън големите градове, да си обменят валута лесно и удобно и да се насладят на пътуването си в чужбина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Аз съм извънземен! Не мога да чета и да пиша и това ми даде свръхсили. Затова и много хора не могат да ме разбират, защото не съм като повечето от тях. Извисен съм и съм богат на идеи." Това заяви мистично пред "България Днес" скулпторът и художник Ставри Калинов. Разкритието за себе си той направи след дълги размисли покрай обира,

Беше отличник и хубав младеж  КОЙ Е ТОЙ Цонко Филипов е роден през 1927 г. в Ново село (Видинско). Бил е спортист и има зад гърба си 40-годишна учителска кариера. Преподавал е по физика и математика, а по-късно и физическа култура. Заради геройска постъпка през далечната 1944 г., в която спасява двама давещи се войници в Дунав,

Глоба отнасят продуцентите на филм със световноизвестния пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс, който е заснет в България. Това съобщиха от екоминистерството. Наложената парична санкция (от 1000 до 10 000 лева) е заради неспазването на правилата за поведение в Национален парк "Рила". "Нарушенията са установени,