Затворникът, избягал от работа в Ловеч, преместен на по-лек режим преди дни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6924369 www.24chasa.bg
Заместник-правосъдният министър Николай Проданов Снимка: Румяна Тонева

Затворникът, който избяга, докато беше на работа в Ловеч тази сутрин, е бил преместен на по-лек режим в началото на юни. Така отговори на въпрос на "24 часа" заместник-правосъдният министър Николай Проданов.

Той обясни, че избягалият е рецидивистът Борис Ангелов Иванов, на 48 години. Той бил осъден за кражби и блудства на общо 13 години затвор. Присъдата е влязла в сила през 2011 г.

7 години Иванов е бил на строг режим преди да бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип към затвор в Ловеч.

Почнал работа като чистач на хале в бившето млекопреработвателно предприятие "Сердика". Там работил с още четирима затворници, а обектът не е бил охраняван. Наглеждал ги един служител на фирмата, която ги наела. Именно той подал сигнала около 10.30 тази сутрин, че Иванов го няма. 

"Искам да уточня, че не става дума за бягство, както в случая с Радослав Колев и Владимир Пелов, които избягаха от Централния софийски затвор, а за отклоняване, докато Иванов е бил на работа", натърти Проданов.

Той уточни, че в момента има 802 затворници, които работят на външни неохраняеми обекти. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа