Министър Радев: Пазачът на избягалия затворник не е бил на обекта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6925941 www.24chasa.bg
Валентин Радев Снимка: Архив

“Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на контрол, не е осъществило контрол, защото не е било на обекта.” Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред депутати в парламента по повод избягалия рецидивист от затвора в Ловеч.

“На 21-ви вчера, малко след 10 ч., лицето е извършило това бягство от фирмата МС ЕООД. Те са ни уведомили веднага с телеграма в 13 ч и 2 минути. Веднага през прессцентъра на МВР е изпратена снимка на лицето до електронните медии. Осъществена е опeративно-издирвателна дейност на територията на град Ловеч. Посетена е фирмата и е обходена близката гориста местност от фирмата до близката пътна мрежа по пътя до Севлиево. Направени са контролно-пропусквателни пунктове в близките селища до района. Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на контрол, не е контролирало ситуацията, защото не е присъствало на обекта”, обясни Радев. “Продължаваме да го издирваме. От петте, които ги няма и петте сме ги хванали. Лицето е съдено за две изнасилвания през 2010 и 2013 година. Сега му остават точно 4 години 8 месеца и 23 дни. При проведена беседа с лице, имаме свидетелски показания. Дадени са сведения в района за подобно лице, което се намира и се придвижва в някаква посока. Продължаваме да работим по това сведение”, каза още той.

“МВР има сектор оперативно-наблюдаване на такива места и една от задачите на тези хора е да следят преди това и да не допускат да има такива случаи. Те работят оперативно в затворите. Имаме пропуск, че те не са в ръководството на оценката на затворниците. Това е пропуск, който сме установили още с Пелов”, посочи вътрешният министър.

“При другите случаи на отклонение нямаме пропуск в залавянето. И него ще хванем. Дано не направи някоя беля”, каза Радев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.