Министър Радев: Пазачът на избягалия затворник не е бил на обекта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6925941 www.24chasa.bg
Валентин Радев Снимка: Архив

“Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на контрол, не е осъществило контрол, защото не е било на обекта.” Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред депутати в парламента по повод избягалия рецидивист от затвора в Ловеч.

“На 21-ви вчера, малко след 10 ч., лицето е извършило това бягство от фирмата МС ЕООД. Те са ни уведомили веднага с телеграма в 13 ч и 2 минути. Веднага през прессцентъра на МВР е изпратена снимка на лицето до електронните медии. Осъществена е опeративно-издирвателна дейност на територията на град Ловеч. Посетена е фирмата и е обходена близката гориста местност от фирмата до близката пътна мрежа по пътя до Севлиево. Направени са контролно-пропусквателни пунктове в близките селища до района. Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на контрол, не е контролирало ситуацията, защото не е присъствало на обекта”, обясни Радев. “Продължаваме да го издирваме. От петте, които ги няма и петте сме ги хванали. Лицето е съдено за две изнасилвания през 2010 и 2013 година. Сега му остават точно 4 години 8 месеца и 23 дни. При проведена беседа с лице, имаме свидетелски показания. Дадени са сведения в района за подобно лице, което се намира и се придвижва в някаква посока. Продължаваме да работим по това сведение”, каза още той.

“МВР има сектор оперативно-наблюдаване на такива места и една от задачите на тези хора е да следят преди това и да не допускат да има такива случаи. Те работят оперативно в затворите. Имаме пропуск, че те не са в ръководството на оценката на затворниците. Това е пропуск, който сме установили още с Пелов”, посочи вътрешният министър.

“При другите случаи на отклонение нямаме пропуск в залавянето. И него ще хванем. Дано не направи някоя беля”, каза Радев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са