Ципрас сложи вратовръзката на Заев?!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6926833 www.24chasa.bg

С червена вратовръзка, като подарената му от премиера на Северна Македония Заев, се появи тази вечер гръцкият премиер Алексис Ципрас, за да представи гласуваната програма от Еврогруп тази нощ. Според обещанията му това е знак, че Гърция приключва с тежката 8-годишна икономическа криза на страната.

"Ние стигнахме до края на времето, което страната ще иска да забрави. Ние сме в края на меморандума и продължаваме ", каза той.

Днес по-рано той представи решението и пред президента на Гърция, Прокопис Павлопулос.

„21 юни 2018 г. ще остане в историята като много важен ден за страната. Това е нова страница и не означава, че трябва да се откажем от пътя на структурните реформи. Означава, че ние ще оставим трънливия път на меморандуми за икономии“, заяви министър-председателят Алексис Ципрас пред президента на републиката, Прокопис Павлопулос, който посети, за да го информира за резултатите от срещата на Еврогрупата.

„Няма да го избегна, ще сложа вратовръзка“, каза министър-председателят при влизане в президентския кабинет.

Припомняме, че Ципрас не носи вратовръзка, но преди парламентарните избори обеща пред журналисти, че ще започне да я слага, когато Гърция отпише дълговете си.

В края на речта си Алексис Ципрас свали отново вратовръзката, като каза:

"Изпълних обещаното, сложих вратовръзката, но целия труден път го извървях без вратовръзка и затова я свалям отново и ще продължа без вратовръзка да работя за успеха на Гърция."