Пътната агенция поета от строителя Глосов, дават газ на “Хемус” и толсистемата (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6932299 www.24chasa.bg
СВЕТОСЛАВ ГЛОСОВ

Настоящият шеф на АПИ Дончо Атанасов сам

предложил смяната, остава в управителния съвет

Едно от най-известните имена в строителния бранш - Светослав Глосов, пое ръководството на държавната агенция “Пътна инфраструктура”.

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков подписа назначението, след като за рокадата помолил настоящият шеф Дончо Атанасов. Той остава в управителния съвет, където е от 2013 г. Атанасов, който оглави АПИ през май 2017 г., ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета.

ДОНЧО АТАНАСОВ

Назначаването на бившия председател на Камарата на строителите в България Глосов се приема като знак за ускоряване на пътните проекти, смятат експерти в бранша. Дончо Атанасов бил отличен специалист в пътното поддържане, но агенцията се нуждаела от по-оперативен административен ръководител, какъвто бил Глосов.

Най-големите проекти, които се движат от ведомството сега, са изграждането на толсистемата, както и бързото придвижване на завършването на магистралите “Хемус” и “Струма”.

Толсистемата трябва да е готова да края на тази година и от началото на следващата да влезе в сила новото таксуване. Според него камионите ще плащат за изминато разстояние, а за леките ще останат винетките, но те ще са електронни.

Важните решения в АПИ по закон се вземат с гласовете на целия управителен съвет. Поради това не се очаквало да има промяна в политиката на пътната агенция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Румениге качва 18-годишната Теодора в планината  Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи. За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето.

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.