Пътната агенция поета от строителя Глосов, дават газ на “Хемус” и толсистемата (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6932299 www.24chasa.bg
СВЕТОСЛАВ ГЛОСОВ

Настоящият шеф на АПИ Дончо Атанасов сам

предложил смяната, остава в управителния съвет

Едно от най-известните имена в строителния бранш - Светослав Глосов, пое ръководството на държавната агенция “Пътна инфраструктура”.

ДОНЧО АТАНАСОВ

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков подписа назначението, след като за рокадата помолил настоящият шеф Дончо Атанасов. Той остава в управителния съвет, където е от 2013 г. Атанасов, който оглави АПИ през май 2017 г., ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета.

Назначаването на бившия председател на Камарата на строителите в България Глосов се приема като знак за ускоряване на пътните проекти, смятат експерти в бранша. Дончо Атанасов бил отличен специалист в пътното поддържане, но агенцията се нуждаела от по-оперативен административен ръководител, какъвто бил Глосов.

Най-големите проекти, които се движат от ведомството сега, са изграждането на толсистемата, както и бързото придвижване на завършването на магистралите “Хемус” и “Струма”.

Толсистемата трябва да е готова да края на тази година и от началото на следващата да влезе в сила новото таксуване. Според него камионите ще плащат за изминато разстояние, а за леките ще останат винетките, но те ще са електронни.

Важните решения в АПИ по закон се вземат с гласовете на целия управителен съвет. Поради това не се очаквало да има промяна в политиката на пътната агенция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа