Хулиганите на подпис в полицията по време на мач

https://www.24chasa.bg/novini/article/6934033 www.24chasa.bg
СЛАВЧО АТАНАСОВ СНИМКА: Десислава Кулелиева

15 спешни мерки, за нов закон ще трябва поне една година

Футболните хулигани ще са длъжни да ходят на подписка в полицията по време на мач като гаранция, че в този момент не са на стадиона, което би създало риск от безредици. Това гласи една от 15-те спешни мерки, които Народното събрание ще приеме за борба с проблемното явление.

Това обяви пред “24 часа” шефът на ресорната парламентарна комисия по младежта и спорта Славчо Атанасов, депутат от “Обединени патриоти” и бивш кмет на Пловдив. Днес той се срещна с представители на всички 14 клуба от “А” професионална футболна група. Не дойдоха само от “Верея”, но не защото бойкотират - напротив, оттам делегирали с писмо, че уважават това, което ще решат останалите им колеги.

Дали на мач да се влиза с лична карта, или с билет с баркод, носеща информацията за самоличността на запалянкото - това обсъжда ресорната парламентарна комисия в клубовете. А също - системата, при която у нас да се създаде система от стюарди. За обучението им у нас пристигат представители на гилдията от Великобритания. Славчо Атанасов прочел 600 страници от европейската конвенция на ЕС от 2016 г., която ще бъде приета наесен от България.

Главният експерт на ЕС пристигал у нас на 23 юли специално, за да консултира България за изработването на закона срещу хулиганството в спорта и футбола. Приблизително 6 месеца ще отнеме изработването на чисто новия закон, който ще влезе в сила в началото на 2019 г. и ще основе на най-добрите практики в Италия, Испания и Великобритания. Той ще надгражда 15-те спешни мерки, които ще влязат в сила у нас буквално до седмици. И които ще предвиждат влизането на стадиона след персонална идентификация, въвеждането на стюарди и строги санкции. Последните ще са глоби, арест и въпросната подписка, с която рецидивистите запалянковци ще удостоверяват, че не са на стадиона по време на мач.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са