Вижте обвинения за убийството на българина във Флорида. Заловиха го (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6934346 www.24chasa.bg
Тимъти Лейн Андерсън СНИМКА: sheriff-okaloosa.org

Полицията в окръг Окалуза е обвинила бивш таксиметров шофьор във връзка с убийството на 24 юни на българина, карал за Uber на остров Окалуза, Флорида. 35-годишният Тимъти Лейн Андерсън от "Байу Драйв" в Дестин бе арестуван във вторник вечерта, след като бе свързан с убийството на 29-годишния Филип Кирилов. Това стана ясно от официално съобщение, публикувано в страницата на полицейския офис на Окалуза.

Българинът почина, след като бе прострелян няколко пъти в неговия ван. Тялото е открито около 6:30 сутринта, като двигателят на колата все още работел. Автомобилът е намерен на кръстовището на улиците "Пърпъз" и "Наутилъс Корт".

Ванът на Филип е бил обoрудван с камера, която снима пътя пред предното стъкло. На нея има аудио запис с мъжки глас, който обяснява на Кирилов къде да го остави. 30 секунди по-късно се чува първия изстрел, а след него още два. След това на видеото се вижда как убиецът побягва на юг от колата.

Разследващите спешно са изискали записите от Uber от колата на жертвата и чрез тях успели да се доберат до телефонния номер на последния клиент, който направил заявка на името на "Джо Смит".

На 25 юни те се свързали с подозрителен мъж в заведение за бързо хранене в Дестин и го идентифицирали като Тимъти Андерсън.

Чрез различни видеонаблюдения разследващите успели да уловят доста от стъпките на Андерсън, включително и закупуването на мобилния апарат от магазин в Дестин на 13 юни със същия телефонен номер, използван за повикването на Uber в неделя сутринта.

35-годишният мъж е бил арестуван във вторник вечерта, но разследването продължава и всеки, който би могъл да предостави полезна информация по случая, може да се свърже с органите на реда.