Продуцентката на Иво Христов назначена от президента за член на СЕМ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6934836 www.24chasa.bg
Ивелина Димитрова Кадър: БНТ

Ива Димитрова е продуцент на "Малки истории", два пъти е награждавана като "Достоен българин" от "24 часа"

Продуцентът на предаването "Малки истории" на БНТ - журналистката Ива (Ивелина) Димитрова е новият член на СЕМ, назначена от квотата на президента.

На основание чл.98, т.7 от Конституцията на Република България във връзка с чл.24, ал.1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Ивелина Ганчева Димитрова за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Ивелина Димитрова, по-известна като Ива,  е продуцент в БНТ. Тя е продуцент на предаването "Малки истории", в които екипът разказва за съдбите на обикновени българи. Водещ там по едно време беше сегашният началник на кабинета на президента Радев - Иво Христов.

Точно в това предаване герои бяха и някои от наградените в инициативата на "24 часа" "Достойните българи", която от 2007 г. вестникът реализира със съдействието на националната телевизия.

Самата Ива Димитрова също е била сред наградените като достойни българи, и то два пъти. През януари 2009 г. е наградена като Достоен българин за 2008 г. за инициативата на БНТ "Училище без бариери", насочена към изграждане на достъпна архитектурна среда в детските градини и училищата в София за деца с увреждания. Наградена е заедно със здравния репортер на БНТ Мария Чернева.

Отново в раздела "Медии" на кампанията "Достойните българи" получава награда за 2013 г. за работата на екипа на здравния проект на БНТ "Зелената линейка". Мобилният здравен кабинет за 3 години достигна до стотици населени места с едни от най-добрите лекари у нас, за да окаже реална медицинска помощ и това бе реализирано с активното съдействие на колегите от БНТ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са