Продуцентката на Иво Христов назначена от президента за член на СЕМ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6934836 www.24chasa.bg
Ивелина Димитрова Кадър: БНТ

Ива Димитрова е продуцент на "Малки истории", два пъти е награждавана като "Достоен българин" от "24 часа"

Продуцентът на предаването "Малки истории" на БНТ - журналистката Ива (Ивелина) Димитрова е новият член на СЕМ, назначена от квотата на президента.

На основание чл.98, т.7 от Конституцията на Република България във връзка с чл.24, ал.1 от Закона за радиото и телевизията, държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Ивелина Ганчева Димитрова за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Ивелина Димитрова, по-известна като Ива,  е продуцент в БНТ. Тя е продуцент на предаването "Малки истории", в които екипът разказва за съдбите на обикновени българи. Водещ там по едно време беше сегашният началник на кабинета на президента Радев - Иво Христов.

Точно в това предаване герои бяха и някои от наградените в инициативата на "24 часа" "Достойните българи", която от 2007 г. вестникът реализира със съдействието на националната телевизия.

Самата Ива Димитрова също е била сред наградените като достойни българи, и то два пъти. През януари 2009 г. е наградена като Достоен българин за 2008 г. за инициативата на БНТ "Училище без бариери", насочена към изграждане на достъпна архитектурна среда в детските градини и училищата в София за деца с увреждания. Наградена е заедно със здравния репортер на БНТ Мария Чернева.

Отново в раздела "Медии" на кампанията "Достойните българи" получава награда за 2013 г. за работата на екипа на здравния проект на БНТ "Зелената линейка". Мобилният здравен кабинет за 3 години достигна до стотици населени места с едни от най-добрите лекари у нас, за да окаже реална медицинска помощ и това бе реализирано с активното съдействие на колегите от БНТ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Колийн Рууни търси утеха в Бог, след като бракът и с неверния Уейн върви към провал. Футболистът на "ДС Юнайтед" бе хванат в крачка с американска барманка във Флорида, което вбеси Колийн. Думата "развод" все по-често се чува, когато става въпрос за отношенията на популярната двойка. Уейн Рууни и Колийн имат четири момчета и евентуална раздяла ще

Един от основните играчи в ДДС схема с горива за 8 милиона лева, по която подсъдим е и Златомир Иванов-Баретата, изчезва мистериозно! Следите на Кирил Илиев се губят от края на м.г., а след като за пореден път не се появи за процеса, спецсъдът нареди делото срещу него да се гледа задочно, научи "България Днес".

Английският национал Джейми Варди е изгорял в измама за 40 000 лири, пише "Сън". Нападателят на "Лестър" плаща сумата като депозит за доставка на скъпа спортна кола. Но уговореният срок изтича, а автомолбилът така и не пристига. Варди се обажда на полицията за съдействие, но засега не е ясно дали ще успее да си върне парите.