Нанков подписа договор за развитие на образователна инфраструктура

https://www.24chasa.bg/novini/article/6935249 www.24chasa.bg
Николай Нанков Снимка: Архив

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството днес беше подписан договор за развитие на образователна инфраструктура по ОП "Региони в растеж".

Убеден съм, че всяка инвестиция в образователна инфраструктура, в образование, в нашите деца ще се изплаща в пъти с годините напред. Образованите, будните деца са гаранция за стабилна и единна Европа. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при подписването на договора за основен ремонт или реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на 26 училища и детски градини в София.

Договорът бе подписан от заместник-министъра и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Деница Николова и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Това е един от най-чаканите и важни проекти, защото е насочен към нашето бъдеще, нашите деца, каза още министър Нанков и посочи, че това е най-големият проект по оперативната програма за образователна инфраструктура на стойност над 63 млн. лв., от които 58 млн. лв. за безвъзмездна финансова помощ. Проектът е част от нашата цялостна концепция за инвестиции в образователни заведения, в тяхната инфраструктура, в подобряване на енергийните им характеристики, обзавеждането и оборудването с цел повишаване на качеството на образованието и образователния процес. Над 620 млн. лв. инвестираме за тази цел от различни инструменти на европейската солидарност, отбеляза регионалният министър. Той обърна внимание, че с включените в проекта 15 училища и 11 детски градини той е един от най-чаканите от софиянци.

Йорданка Фандъкава съобщи, че с част от парите ще се построи нова сграда към детска градина номер 53 в район "Илинден", ще се реконструира сграда паметник на културата в двора на училище на бул. "Сливница" и ще се разшири 9-та Френска езикова гимназия. Тя заяви, че включените в проекта учебни заведения, чиято реконструкция трябва да приключи до края на 2019 г., са основно в районите "Връбница", "Илинден" и "Надежда".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.